Suriname

Wanneer je opstijgt vanaf het vliegveld ‘Zorg & Hoop’, waar de basis van MAF Suriname gevestigd is, zie je de talrijke, gekleurde daken van de huisjes in Paramaribo. Al snel maakt dit plaats voor het Amazonegebied; het eindeloze regenwoud waar MAF Suriname haar werk verricht. 

Suriname bestaat voor ongeveer 90% uit tropisch regenwoud, het is 4x groter dan Nederland en telt circa 1 miljoen inwoners. U begrijpt wel; een zeer uitgestrekt land waar mens en natuur dicht met elkaar verbonden zijn. Het ondoordringbare regenwoud is afgesloten voor de buitenwereld. Enkel per vliegtuig is het mogelijk om door te dringen tot de indianen die leven in het binnenland. 

Dit is waarom MAF zich al meer dan 50 jaar uitstrekt om hulp en evangelie te brengen naar de binnenlanden van Suriname.

 

MAF Suriname kent een vloot van 3 Airvans. Een uitermate geschikt vliegtuig voor de landingsbanen in Suriname. De Airvan kan 7 personen of 500kg vracht vervoeren. Het is gemaakt voor het vervoeren van veel vracht in combinatie met de zeer korte landingsbanen in de bush. 

Het team bestaat uit een mix van lokale bevolking en Nederlandse piloten. Met z’n allen maken we het mogelijk om hulp en evangelie te brengen naar de meest inheemse stammen in het binnenland. 

Gods Koninkrijk geven wij praktisch handen en voeten door de schakel te zijn voor de vele organisaties die zich inzetten om invulling te geven aan waar de Heere Jezus hen voor roept.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief